Animawings, o nouă companie aeriană ce intră pe piața din România

animawings nouă companie aeriană
Foto: animawings.com

O nouă companie aeriană specializată în chartere va opera zboruri pe piaţa românească începând cu luna mai 2020. Este vorba despre Animawings, anunță Știrile PRO TV.

Acționarii operatorului aerian sunt operatorul aerian Orange2Fly din Grecia și compania Memento Group, din care face parte şi turoperatorul român Christian Tour.

Animawings dispune de două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri.

Cele două avioane vor asigura zborurile charter operate de o parte dintre turoperatorii din România către destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia.

Prin urmare, Animawings va deservi în special destinaţiile principale de vacanţă din jurul Mediteranei.

Potrivit sursei citate, întreaga capacitate a noii companii aeriene a fost contractată deja de către turoperatori ce activează în România, ca de exemplu TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour și Christian Tour.

Tudor Constantinescu, directorul comercial al Animawings, a declarat într-o conferință de presă că se așteaptă la 300.000 de pasageri în 2020 și la un milion în anul 2024.

Echipa Animawings este formată din specialişti din domeniul transportului aerian, având experienţă în aviaţia română şi străină.

“Ca număr de aeronave, începem cu două aeronave şi ne aşteptam ca anul 2024 să ne aducă o operare bazată pe 5 aeronave. Aş vrea să subliniez că flota Animawings va deţine două aeronave, dar avem un acord de cooperare extins cu Orange2Fly, care ne asigură back-up în caz de orice impediment operaţional, dar şi cu alte companii, inclusiv româneşti, cu care avem agreement să ne susţinem în caz de probleme operationale”, a mai spus Constantinescu, citat de Știrile PRO TV.

V-ar putea interesa și:

Cel mai mare aeroport din Europa

Cel mai mare aeroport din lume

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.