Ambasada Ucrainei în Iran a șters un mesaj despre cauza prăbușirii avionului

avion prăbușit iran

Foto: Captură YouTube / BBC

Ambasada Ucrainei în Iran a șters o declarație de pe siteul său oficial, în care atribuia prăbușirea avionului Boeing 737-800 unor probleme tehnice la motor, relatează „The Independent”.

Această declarație, ștearsă între timp, părea să susțină varianta oficialilor iranieni, care au spus că un motor defect al avionului a dus la accident.

Declarația Ambasadei suna în felul următor: „Potrivit informațiilor inițiale, avionul s-a prăbușit în urma unei defecțiuni tehnice la motor. Este exclusă varianta unui posibil atac terorist sau a unui atac cu rachete”.

Însă la ora 10 dimineața (ora locală), pagina respectivă nu mai putea fi accesată pe siteul ambasadei.

Ulterior, a apărut o nouă declarație la aceeași adresă de internet. Această nouă declarație arată că o comisie oficială va fi cea care va stabili cauza accidentului.

Qassem Biniaz, purtător de cuvânt pentru Ministerul Transporturilor și Drumurilor din Iran, a declarat că pilotul „a pierdut controlul aeronavei” după ce un foc a izbucnit la unul dintre motoarele avionului.

În imaginile surprinse de un trecător se vede cum avionul ia foc înainte să se prăbușească.

Însă într-o conferință de presă, reprezentanții liniei aeriene ucrainene au respins posibilitatea existenței unor probleme tehnice. Potrivit acestora, „nu era nimic în neregulă” cu avionul, care avea o vechime mai mică de 4 ani. Aceștia au mai arătat că aeronava trecuse printr-o verificare tehnică riguroasă în urmă cu doar două zile.

Compania aeriană a anunțat că își suspendă toate zborurile spre Iran pe perioadă nedeterminată.

Televiziunea iraniană de stat a anunțat că au fost descoperite cele două cutii negre ale avionului.

Aeronava Boeing 737-800 cu aproximativ 170 de oameni la bord, ce aparținea companiei de stat Ukraine International Airlines, a decolat de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran la ora 6.12 dimineața (ora locală) și s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare. Prăbușirea s-a petrecut la câteva ore după ce Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare americane din Irak.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version