A murit actrița Rona Hartner

rona hartner

Foto: Rona Hartner (Facebook)

Actrița Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după ce în ultimii ani s-a luptat cu cancerul.

„Rona a fost lumină.

A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata. Nu se dadea in laturi de la nimic, dansa, canta, picta, juca, iubea…toate cu aceeasi bucurie.

Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile – erau singurele care le tinea pentru ea. In rest …dadea totul si se dadea cu totul.

Ne-am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodata!

Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumină, si zambet si bucurie!

Chiar daca a plecat puțin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie.

Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzică, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea.

Zbor lin spre lumină, fată dragă! Ramai parte din lumea mea mereu!”, a scris pe Facebook Imelda Antonescu, o prietenă a actriței.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la colon și ficat în anul 2019. A făcut tratament și a învins cancerul pe moment, însă din păcate în acest an boala a recidivat și i-au apărut metastaze la plămâni și la creier.

În urmă cu o lună, actrița declara pentru publicația ciao.ro că una dintre metastazele de pe creier a crescut.

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că a crescut, una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier. În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie”, spunea ea la acea dată.

Actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră, Rona Hartner s-a născut la 9 martie 1973 în București, fiind de origine germană pe linie paternă și română pe linie maternă.

Din 1979 până în 1991 a învățat la şcoala germană din București, iar din anul 1992 a început să studieze la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a acordat rolul principal în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Tot în 1996 a jucat în coproducția franco-română „Asfalt-Tango”, regizată de Nae Caranfil.

Un an mai târziu, în 1997, a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul „Nekro” regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul „Dublu extaz” al lui Iulian Mihu, potrivit Wikipedia.org.

Ulterior s-a stabilit în Paris, s-a căsătorit cu actorul argentinian Rocco Sedano și a născut o fată. În anul 2008 cei 2 au divorțat.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version