A fost găsit ”punctul slab” al cancerului. Cum va acționa terapia împotriva bolii

Cercetătorii britanici au găsit ”călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase (Cancer Research)

Descoperirea oamenilor de știință înseamnă că fiecare pacient ”va avea un tratament personalizat”, care va coordona celulele din sistemul imunitar pentru a exploata slăbiciunile cancerului.

Cercetătorii britanici au anunțat că au identificat ”călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase, iar tratamentele eficiente ar putea fi la doar doi ani distanță, scrie The Independent.

Cancer Research UK a publicat un film în care arată cum vor fi folosite celulele din sistemul imunitar pentru a exploata această slăbiciune.

”Vor forma o forță redutabilă împotriva cancerului, având potențialul să atace fiecare celulă canceroasă din corp”, au precizat oamenii de știință, adăugând că ”este o metodă revoluționară de a trata și chiar vindeca boala”.

Cercetătorii au descoperit unele proteine care acționează atunci când atacă sistemul imunitar și care sunt prezente pe suprafețele tuturor celulelor canceroase, indiferent de tipul acestora.

Specialiștii încearcă să izoleze aceste celulele puternice și să le folosească pentru a distruge cancerul. O astfel de abordare, care implică o analiză ADN a tumorii pacientului, va face cancerul vulnerabil la tratament.

O nouă terapie anti-cancer dă rezultate „fără precedent”. 90% dintre pacienți s-au vindecat

”Voi fi dezamăgit dacă nu vom trata cu succes un pacient în următorii doi ani”, a precizat profesorul Charles Swanton, de la Institutul pentru Cancer de la University College London.

”Cred că metoda va îmbunătăți considerabil șansele de supraviețuire ale pacienților. Dacă nu funcționează, probabil că voi renunța la această profesie”, a mai spus specialistul.

Printre obstacolele pe care oamenii de știință trebuie să le depășească este abilitatea cancerului de a se proteja cu ajutorul unor proteine care au misiunea de a ține sub control sistemul imunitar.

Noile tratamente vor fi acompaniate de medicamentația care este deja folosită în terapia anti-cancer.

”Cancerul este împăratul tuturor bolilor. Este o provocare uriașă, deoarece această maladie este diferită de toate celelalte. Ne confruntăm cu o entitate care evoluează constant, se adaptează și își schimbă forma”, a mai spus profesorul Swanton.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 14 castele din Europa. Unul e din România
Locuri de muncă în străinătate pentru necalificați, pe salarii de directori din România
Șase sate de poveste din Bucovina, pe care trebuie să le vizitezi anul acesta