Cine e omul care a pus mesajul ”Jos PSD” pe Casa Poporului, de Zilele Bucureștiului

cristian mihai dide jos psd
Cristian Mihai Dide este cel care a proiectat mesajul ”JOS PSD” pe Casa Poporului, de Zilele Bucureștiului. Foto: colaj greatnews.ro pe baza imaginilor postate pe Facebook

Un tânăr protestatar a profitat de o pauză între proiecțiile din cadrul festivalului iMapp, organizat sâmbătă seara în București, și a proiectat pe Palatul Parlamentului (Casa Poporului) mesajul ”JOS PSD”.

Festivalul iMapp a avut tema unirii, iar echipe din mai multe țări au proiectat pe clădire superbe combinații de lumini și efecte. Între proiecții, Cristian Dide, un tânăr român, a folosit un laser puternic pentru a proiecta pe Palatul Parlamentului mesajul de protest față de partidul aflat la putere în țara noastră.

Interesant este că tânărul anunțase pe Facebook, încă de sâmbătă dimineață, că va încerca ceva la festival. ”O echipă de ”proiectanți” #Rezist va participa anul acesta la iMapp. Video Mapping pe clădirea Parlamentului la ora 20”, scria el pe contul de Facebook cu ore bune înainte de eveniment.

Cristian-Mihai Dide a spus pe Facebook că motivul pentru care a postat acest mesaj este atitudinea pe care partidul o are față de cetățenii României. El spune că preocuparea PSD este în primul rând scăparea penalilor, iar subiecte importante ca pesta porcină sau situația din spitale sunt extrem de prost abordate.

Cristian este din Roșiorii de Vede, dar trăiește în București. El este președintele organizației ”Evoluție În Instituție”, care, imediat după evenimentul de sâmbătă seara, a postat pe Facebook următorul mesaj:

”La video mapping-ul cu care se laudă Firea, printre proiecțiile laser, a apărut mesajul “JOS PSD”, ca prin minune. Firea amenință că cei responsabili vor plăti. Suntem curioși ce articol de lege vor invoca.”

cristian dide protest jos psd
Cristian Dide participă extrem de des la protestele anti-guvernamentale. Foto: Facebook

Primăria îi face plângere penală pentru mesajul ”JOS PSD”

Primăria Capitalei a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care instigă în timpul festivalului.

„Organizatorul evenimentului, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, anunţă public faptul că va face plângere penală împotriva tuturor celor care aleg să instige premediat la tulburarea liniţtii publice în timpul unui concurs internaţional de videomapping, la care participă echipe din 10 zece ţări din întreaga lume”, au transmis reprezentanţii Primăriei Capitalei.