Prima declarație a lui Putin după ce partidul său a câștigat alegerile în Rusia

Partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin a obținut 54,2% din voturi în alegerile care au avut loc duminică, anunță comisia electorală rusă, după numărarea a 90% dintre voturi.

Pe locul al doilea a fost Partidul Comunist, cu 13,5% dintre voturi, urmat de Partidul Liberal-Democrat, de extrema dreaptă, condus de Vladimir Jirinovski, cu 13,3% și Rusia Dreaptă, de extrema stângă, cu 6,2%.

Astfel, în urma acestor rezultate, formațiunea lui Vladimir Putin a obținut majoritate absolută în Duma de stat, camera inferioară a Parlamentului rus, după alegerile legislative.

La alegerile din 2011, Partidul lui Putin a obținut 49% din voturi. Victoria Partidului Rusia Unită vine însă și după o prezență la vot de 47,8%, față de 51%, cât s-a înregistrat la alegerile din urmă cu 5 ani.

„Sunt vremuri grele, este dificil, dar, cu toate acestea oamenii au continuat să voteze pentru Rusia Unită. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând înseamnă că oamenii au observat că reprezentanţii Partidului Rusia Unită chiar fac tot ce pot ei mai bun pentru popor”, a declarat liderul de la Kremlin, potrivit Digi24.ro.

Niciun partid din opoziție nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%. Liderul partidului Parnas, Mihail Kasionov, un critic al lui Putin, crede că alegerile nu au fost corecte.

„Este clar că alegerile nu au fost libere şi corecte. Votul este foarte important, defineşte situaţia curentă, dar prezenţa la vot este o problemă pe termen lung şi arată că pierdem şansele pentru o schimbare paşnică a mersului politicii”, a comentat Mihail Kasianov.

În fruntea Comisiei Electorale Centrale a fost pusă Ella Pamfilova, fost delegat pentru drepturile omului în relația cu Kremlinul, aceasta înlocuindu-l pe Vladimir Churov, acuzat de opoziție de manipulare rezultatelor la precedentele alegeri.

„Avem certitudinea absolută că alegerile s-au derulat într-o manieră legitimă”, a declarat Ella Pamfilova, potrivit Hotnews.ro.

Alegerile legislative au loc într-un context economic foarte complicat pentru țara condusă de Putin. Rusia traversează cea mai lungă perioadă de recesiune de la intrarea lui Putin în politică, în anul 1999. De asemenea, anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, nerecunoscută de țările occidentale, a dus la numeroase sancțiuni pentru Rusia și la relații diplomatice foarte încordate.

TOP. Cele mai fericite orașe europene. O mare surpriză pe locul întâi

https://greatnews.ro/lectie-de-viata-emanuel-chivoiu-orfan-campion-la-sah/

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: