Câți bani a adunat ANAF în 2015? Suma e echivalentă cu PIB-ul Serbiei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că și-a îmbunătățit gradul de colectare cu 7,8% în 2015, an în care a colectat sume importante.

Astfel, anul trecut, ANAF a adunat 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde euro), cu 14,26 miliarde lei (7,8%) mai mult decât în 2014. Produsul Intern Brut al Serbiei a fost, în 2014, potrivit Fondului Monetar Internațional, de 43,86 miliarde de euro. Alte țări care trăiesc într-un an din banii pe care i-a colectat ANAF în 2015 sunt Panama, Yemen sau Tanzania.

Ponderea veniturilor bugetare în PIB a ajuns la 27,9% în România, iar încasările din TVA au crescut cu 12 la sută în ultimul an, se menționează în raportul ANAF.

Autoritățile fiscale au precizat că pierderile au fost diminuate cu peste 2,69 miliarde de lei, iar inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au restructurat rețele tranzacționale frauduloase și au stabilit sume în valoare de peste 5 miliarde lei.

”Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat în total peste 20 milioane lei nejustificați care aparțineau unui număr de 350 de contribuabili. Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea și controlul vamal a 20 milioane de călători și șase mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane țigarete de contrabandă”, se menționează în raportul ANAF.

ANAF a și cheltuit. Pentru fiecare 100 de lei virați la buget, s-au cheltuit 1,05 lei, din care 0,98 de lei au fost folosiți pentru achitarea salariilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O companie aeriană angajează însoțitori de zbor. Salariul este bun, experiența nu e necesară
Bilete de avion ieftine spre 17 orașe din Europa. Prețuri de la 16 euro
Măsură extremă. O țară europeană va introduce vagoanele de tren doar pentru femei