Lucian Bute revine în ring: ”Fizic, sunt perfect!”

Pugilistul român Lucian Bute va disputa, sâmbătă, la Bell Centre, din Montreal, primul său meci după 19 luni de pauză.

Românul în vârstă de 35 de ani, fost campion mondial la categoria supermijlocie, se va lupta, la ”semigrea”, cu italianul Andrea Di Luisa, sportiv în vârstă 33 de ani, cu 17 victorii (12 prin KO) și două înfrângeri în palmares, la profesioniști.

Peninsularul vine după patru victorii consecutive, în timp ce gălățeanul a pierdut ultima confruntare, în ianuarie 2014, la puncte, în fața haitianului Jean Pascal.

Într-un interviu acordat blogului jurnalistului Adi Dobre, Lucian Bute a prefațat acest nou capitol din cariera sa.

”Nu cred că putem vorbi despre un nou început. Cred însă că eșecurile mele au fost necesare pentru a putea realiza ce trebuie să schimb şi să perfecționez în boxul meu, în cariera mea”, a explicat pugilistul român care caută ce de-al 31-lea succes din carieră.

”Perioada de pauză mi-a prins foarte bine. M-am recuperat total. Este pentru prima oară în foarte mulţi ani când sunt sănătos sută la sută. Nu am absolut nicio problemă şi asta îmi dă încredere. Tot în această perioadă am făcut nişte schimbări în jurul meu, iar rezultatele le simt deja. Sunt rezultate pozitive”, a adăugat Bute, care se așteaptă la un meci dificil sâmbătă.

”Bell Centre este la mine acasă. Aici m-am format şi tot aici am trăit cele mai frumoase clipe din cariera mea. Faptul că boxez din noi aici este un avantaj pentru mine. Dar nu am emoții! Fizic, sunt perfect! Sunt într-o formă aşa cum n-am mai fost de foarte muți ani. Nu am nicio accidentare care să ma deranjeze”, a completat sportivul român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: