Concurs despre ora de religie. Mănăstirea care le oferă elevilor premii de 5.500 de lei

putna
Mănăstirea Putna. Foto: putna.ro

Biserica Ortodoxă apelează la metode neobișnuite pentru ca elevii să nu plece de la orele de religie. După ce Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, a realizat mai multe videoclipuri în care vedete locale precum Sofia Vicoveanca sau Connect-R susțin ora de religie, acum călugării de o mănăstire au organizat un concurs de eseuri cu premii în bani.

Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei oferă premii totale în valoare de 5.500 de lei pentru cele mai frumoase eseuri cu tema „De ce este importantă ora de religie pentru mine”. Concursul a fost deja lansat pe site-ul lăcașului de cult, iar elevii sunt încântaţi de premii, relatează digi24.ro.

„Este un proiect care ne-am gândit să fie de folos tuturor copiilor, mai ales la frământările prin care trece societatea românească din punct de vedere spiritual”, a povestit Arhimandritul Nectarie, starețul Mănăstririi Sihăstria Putnei.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu bani din veniturile lăcașului de cult, fiind vorba de premii totale de 5.500 de lei.

„Lucrările de locul I vor fi premiate cu 700 de lei, cele de locul 2 cu 500 de lei și cele de locul 3 cu 500 de lei, iar premiul special va fi de 1000 de lei”, mai spune starețul.

Primii elevi interesaţi de competiţie au fost cei din comuna Putna.

În această perioadă, directorii liceelor încearcă să găsească o alternativă pentru elevii care nu se înscriu la acest curs opţional. Potrivit ministrului Educaţiei, până acum au optat pentru ora de religie jumătate dintre elevi. Ei mai pot depune cererile până pe 6 martie.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Ciocănitoare cu o nevăstuică în spate. Realitatea dură din spatele fotografiei care a cucerit lumea
Casa transilvăneană din care n-ai mai pleca, salvată din ruine de o româncă

output_Odsky7