Se pot spune foarte multe lucruri despre felul în care o persoană își organizează (sau nu) portofelul. Mulți dintre noi nu acordăm mai deloc atenție interiorului portofelului nostru. Însă așa cum avem grijă să facem ordine în living, în bucătărie, în dulapul cu haine sau în geantă, trebuie să facem curățenie și în portofel.
În primul rând, așa îți va fi mult mai ușor să găsești lucrurile de care ai nevoie la un moment dat, de la bani la cărțile de credit sau la abonamentul de la metrou.
În al doilea rând, e bine să faci o impresie plăcută oamenilor cu care intri în contact și să nu fii nevoit ca, la restaurat de exemplu, să scoți un portofel burdușit, încărcat până la refuz.
Așadar, dacă portofelul tău este plin de bonuri fiscale vechi de luni de zile, de bilețele cu liste și de alte lucruri care nu îți mai folosesc la nimic, atunci este momentul să faci curățenie în el și să începi să te gândești la o reorganizare a acestuia.
Iată câteva sfaturi pentru organizarea portofelului prezentate de wikihow.com:
1. Primul pas – extrem de important – este să alegi un portofel de calitate, bun și încăpător, făcut dintr-un material rezistent, care să nu te lase la greu, și pe care să îl poți folosi vreme îndelungată, ca de exemplu cele de AICI, care au o reducere de până la 71% în această perioadă.
2. Al doilea pas este să îți organizezi secțiunea în care îți ții bancnotele. Aranjează bancnotele în funcție de valoarea lor, de la cele mici la cele mari: îți va fi mult mai ușor să găsești banii de care ai nevoie la cumpărături. Apoi, asigură-te că nu s-au amestecat chitanțe sau bonuri fiscale printre bani. Aruncă-le pe cele de care nu mai ai nevoie.
3. Uită-te la toate cardurile pe care le ai în portofel. Dacă ai prea multe, fă o selecție și pune-le în portofel doar pe cele mai importante, pe care le folosești frecvent (cardul de salariu, cardul de credit, abonametul de transport în comun) și lasă-le acasă pe cele pe care le folosești ocazional (un permis pentru bibliotecă, de exemplu).
4. Selectează un compartiment în care să îți ții actele de identitate: buletinul (cartea de identitate), permisul auto etc. Nu pune nimic altceva în acest loc.
5. Aruncă o privire prin fotografiile pe care le porți cu tine și gândește-te dacă ai nevoie de toate. Alege cu compartiment special pentru ele.
6. Renunță la prostul obicei de a pune bucăți de hârtie de care nu ai nevoie sau tot soiul de gunoaie sau rămășițe în portofel: vei ajunge iarăși în același punct în care în portofelul tău o să domnească dezordinea.
7. Dacă primești o carte de vizită, pune-o într-o secțiune anume a portofelului, alături de alte cărți de vizită de care ai nevoie. Ai grijă însă să nu îți aglomerezi portofelul cu prea multe cărți de vizită: cumpără un suport de cărți de vizită pentru acasă sau pentru birou.
AICI găsești și alte accesorii interesante.
8. Ca să nu îngreunezi portofelul, îți poți ține monedele separat, într-un săculeț pe care să îl ții în geantă. În acest fel le vei găsi mult mai ușor. Dacă vrei să le ții totuși în portofel, asigură-te că portofelul tău are un compartiment special pentru monede, care se poate închide.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: