2 români răniți în atentatul din Barcelona au fost externați. Starea celui de-al treilea e stabilă

atentat barcelona isis
Statul Islamic a revendicat atentatul terorist din Barcelona. Foto: Captură YouTube / film de propagandă ISIS

Trei români au fost răniți în atentatul terorist care a avut loc joi, 17 august, în Barcelona, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Cei 3 români au fost internați în spital, iar între timp 2 dintre ei au fost externați.

„Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. A treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetățeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă”, a anunțat MAE într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

13 oameni au murit, iar alți 100 au fost răniți, după ce o dubă a intrat în mulțimea de pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona.

Șoferul este în continuare căutat de poliție. Între timp, Statul Islamic a revendicat atentatul terorist.

Atentatul din Barcelona a fost revendicat. Un al doilea atac a fost împiedicat de poliție

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.