100 de angajați dați afară de o primărie: Costurile salariale erau foarte mari

Rezultate Evaluare Națională 2018 Deva. FOTO: Flavius Ivaşca/Wikimedia Commons

Rezultate Evaluare Națională 2018 Deva. FOTO: Flavius Ivaşca/Wikimedia Commons

Peste 100 de angajați ai Primăriei Deva vor primi, începând de astăzi, preavize de concediere colectivă, după ce Consiliul Local a aprobat, în urmă cu o săptămână, noua organigramă a instituției. Potrivit primarului Florin Oancea, citat de Agerpres.ro, administrația locală ar urma să scadă la 700 de angajați.

„Vor pleca din primărie 109 persoane. (…) Costurile salariale erau foarte mari și nu le mai puteam suporta de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am luat această decizie dureroasă, dar absolut necesară. A durut, știu că doare, sunt alături de oameni, dar sunt convins că fiecare își va găsi un alt loc de muncă”, a declarat primarul Devei, care a câștigat alegerile parțiale de anul trecut.

Legea salarizării unitare, promovată de PSD, care a intrat în vigoare de la 1 iulie, a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene.

Autoritățile locale au crescut salariile. De exemplu, la Primăria Timișoara, secretarul instituției are un salariu de 11.000 de lei pe lună, un șef de birou va ajunge la 8.121 de lei, iar șoferii vor încasa 3.362 de lei. Primarii din Alexandria, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași vor avea avea o indemnizație brută de peste 13.000 de lei.

În luna noiembrie, autoritățile locale au anunțat că în urma „Revoluției fiscale”, după reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%, primăriile vor pierde anual aproximativ șapte miliarde de lei, adică 12% din veniturile de la nivelul anului trecut.

În decembrie, pentru a echilibra balanța, comisiile reunite de Buget din Parlament au decis transferul în proporție de 100% al cotelor defalcate din impozitele pe venit către bugetele locale. Până acum, comunitățile primeau 71,5%.

Cota defalcată reprezintă una dintre principalele surse de venit pentru bugetele locale. În cazul celor mai multe primării de municipii din țară, ea reprezintă între 20% și 40% din buget. Pentru Primăria Capitalei, însă, cota defalcată reprezintă 50% din buget.

FOTO: Flavius Ivaşca/Wikimedia Commons


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version