Zone din România care se pregătesc să intre în ”scenariul roșu”

Timișoara. Foto: Wikimedia Commons

Principalele motoare ale economiei românești, Bucureștiul și Clujul, au depășit cota 3 – considerată periculoasă de către autorități – în ceea ce privește rata de infectare cu coronavirus.

Dacă Bucureștiul a intrat primul în ”scenariu roșu”, Clujul vine puternic din urmă, iar rata de incidență COVID-19 la mia de locuitori a urcat de la 2,52 la 3,05.

Capitala e pe locul 2 în țară la acest indicator, cu 3,31, la mică distanță de județul Alba, liderul național, cu 3,37.

Intrarea în ”scenariul roșu” aduce obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise, dar și sistarea aproape tuturor activităților la interior.

Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, județul Harghita se apropie de pragul de 3 la mia de locuitori, având un coeficient de 2,97.

Urmează județele Sălaj (2,59) și Timiș, cu o incidență de 2,36.

Media națională este aproape de 1,5, cu cele mai bune situații înregistrându-se în Argeș, Buzău, Mehedinți, Tulcea și Vrancea, toate raportând mai puțin de un caz COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În afara municipiului București, mai multe orașe resedință de județ sunt deja în scenariul roșu: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Zalău, Sfântu Gheorghe, Reșița, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.