Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Ce evenimente se organizează

ce înseamnă autism
Băiețel cu autism. Foto: Captură YouTube via Wikipedia

În această duminică, pe 2 aprilie, va fi celebrată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, în cadrul evenimentului „Suflet în culori”, care a ajuns la cea de-a IV-a ediție.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și HELP Autism.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată prin mai multe acțiuni. Un prim eveniment va avea loc vineri, 31 martie, în parcul IOR din București.

“Va fi o acțiune comună de două ore în parc în care desenăm, colorăm, socializăm și înălțăm baloane. Trebuie să scoatem în evidență această zi și cel mai frumos mod este cu copiii noștri”, se arată într-un comunicat de presă al orgnizatorilor.

Duminică, pe 2 aprilie, va avea loc un concert la Sala Radio, începând cu ora 19.00.

Tot pe 2 aprilie vor fi iluminate în albastru (culoarea simbol a autismului) următoarele clădiri:
* Sediul Kaufland România
* Muzeul Satului
* Muzeul Național George Enescu
* Casa Radio
* Creart – Centru de Creație, Artă și Tradiție

ziua internațională a conștientizării autismului

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.