Ziua cu cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus

virusul din china
Foto: geralt / pixabay.com

97 de oameni au murit din cauza noului coronavirus duminică, 9 februarie. Acesta este cel mai mare număr de decese din cauza virusului 2019-nCoV înregistrat până acum într-o singură zi, relatează BBC.

Însă există și o veste bună: numărul persoanelor nou-infectate în fiecare zi s-a stabilizat.

Numărul total de decese a ajuns la 908 în China. În această țară, 40.171 de oameni sunt infectați cu noul coronavirus, iar 187.518 sunt sub supraveghere medicală.

De asemenea, în weekend, numărul de decese provocate de coronavirusul 2019-nCoV l-a depășit pe cel provocat de virusul SARS (epidemia de SARS din 2003 și-a avut originea tot în China). SARS a ucis, în total, 774 de oameni în întreaga lume în anul 2003.

Între timp, alte 60 de persoane aflate pe un vas de croazieră aflat în carantină în Japonia au fost testate pozitiv. Numărul pasagerilor infectați a ajuns la 130 din 3.700. Nava Diamond Princess se află în carantină de două săptămâni la Yokohama, iar pasagerii infectați sunt luați de pe vas și tratați în spitale din apropiere.

Odată cu noile cazuri confirmate pe Diamond Princess rezultă că aproximativ o treime din pacienții infectați în afara Chinei s-au aflat pe această navă.

Peste 3.000 de pacienți s-au vindecat

Între timp, în China, 3.281 de pacienți infectați s-au vindecat și au fost externați din spitale.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul de cazuri noi se „stabilizează”, însă a avertizat că este prea devreme pentru a ști cu siguranță dacă a fost depășită cea mai dificilă perioadă.

Noul virus a apărut în orașul cu 11 milioane de locuitori Wuhan, capitala provinciei Hubei. De săptămâni, orașul a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. La data de 30 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de 2019-nCoV drept o urgență mondială.

În ciuda închiderii orașului Wuhan, virusul a ajuns în alte 27 de țări și teritorii. Însă până acum au fost înregistrate doar două decese în afara Chinei continentale: în Filipine și în Hong Kong.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.