Zi minunată pentru românce la Australian Open. Ce adversare vor avea în turul următor

Ana Bogdan este una dintre cele patru românce calificate în turul doi la Australian Open. Foto: Facebook
Ana Bogdan este una dintre cele patru românce calificate în turul doi la Australian Open. Foto: Facebook

Ana Bogdan a produs o mare surpriză în primul tur la Australian Open, învingând-o pe Kristina Mladenovici, cap de serie 11 la Melbourne, și s-a alăturat Simonei Halep, Irinei Begu și Soranei Cîrstea în runda a doua a turneului de Grand Slam.

Ana Bogdan (25 de ani) a trimis-o acasă pe franțuzoaică după două seturi scurte, scor 6-3, 6-2, completând ziua victorioasă a româncelor la Australian Open. Tot azi și-au asigurat calificarea în turul al doilea și Sorana Cîrstea, care a trecut de kazaha Zarina Dyias, și Simona Halep, învingătoare în fața australiencei Destanee Aiava.

Halep, numărul 1 mondial, o va întâlni în meciul următor la Melbourne pe Eugenie Bouchard. Canadianca a reușit să o învingă o singură dată pe Simona, în semifinale la Wimbledon, în 2014. Și celelalte două dueluri, ambele câștigate de româncă, pe ciment, au avut loc tot în 2014.

Sorana Cîrstea, a cărei cea mai bună performanță la Australian Open a fost turul 4, atins anul trecut, va avea, de asemenea, un meci complicat, împotriva cehoaicei Lucie Safarova, cap de serie 29. Cele două s-au mai întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, iar românca are un singur succes.

Ana Bogdan se va lupta pentru un loc în turul al treilea cu kazaha Yulia Putințeva, în timp ce Irina Begu, care a trecut ieri de Ekaterina Makarova, cap de serie 31, va încerca să repete izbânda și în fața croatei Petra Martici.

Primul tur de la Australian Open a ”scuturat” deja câteva mari favorite la câștigarea trofeului. Americancele Venus Williams și Sloane Stephens sunt cele mai importante ”victime” ale primelor meciuri de la Melbourne. Cehoaica Petra Kvitova – dublă câștigătoare la Wimbledon – și slovaca Dominika Cibulkova, fostă finalistă la Australian Open, sunt alte două nume mari care au părăsit rapid turneul.