Zi liberă pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19

vaccin covid coronavirus
Vaccinarea și respectarea restricțiilor sunt singurele căi prin care putem ieși din pandemie, consideră cercetătoarea Anca Botezatu. Foto: Reckmanns / pixabay.com

Parlamentul a adoptat o inițiativă legislativă a USR-PLUS, prin care angajații care se vaccinează, precum și elevii și studenții, vor primi o zi liberă.

Legea a fost adoptată în Camera Deputaților, care este for decizional, cu 263 de voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” și 4 ”abțineri”.

Iată ce prevede noua lege votată de aleșii patriei:

”Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților

b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor” – se arată în actul normativ.”

De asemenea, beneficiază de această lege și unul dintre părinții care își vaccinează copiii de până la 14 ani sau copiii cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

În România, mai puțin de un sfert din populație s-a vaccinat cu ambele doze. Entuziasmul românilor pentru vaccin s-a stins repede, astfel încât țara noastră a început să vândă din dozele primite în urma acordului făcut cu Comisia Europeană.

Cu toate că România poate vaccina peste 100.000 de oameni în fiecare zi, în prezent numărul dozelor administrate zilnic nu sare de 25.000.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.