Zecii de mii de britanici au ieșit în stradă

FOTO: @Another_Europe/Twitter
FOTO: @Another_Europe/Twitter

Londonezii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Aceștia vor mărșălui pe străzile capitalei și se vor opri în fața Parlamentului.

Protestul a pornit de pe Facebook, de la un comedian. „Putem să luăm degetul de pe butonul de autodistrugere și să împiedicăm Brexitul refuzând ca referendumul să aibă valoarea ultimului cuvânt”, a scris organizatorul marșului, Keiran MacDermott, pe Facebook. „Să nu abandonăm generația următoare. Să manifestăm, să protestăm și să oprim Brexitul”, a mai scris el.

„Vreau să rămân în Uniunea Europeană. Putem face ceva atât timp cât articolul 50 nu este activat”, a declarat pentru AFP unul dintre manifestanți, îmbrăcat în culorile drapelului UE.

Potrivit unui sondaj Ipsos Mori realizat pentru BBC, 16% dintre britanicii care au votat în referendum cred că Marea Britanie va rămâne în UE, 22% nu știu dacă va ieși din UE, iar 48% dintre votanți consideră că alegerile parlamentare ar trebui organizate înainte de deschiderea negocierilor de ieșire din UE.

Cei doi candidați principali pentru a-i lua locul lui David Cameron, actualii miniștri Theresa May (Afaceri Interne) și Michael Gove (Justiție), au declarat că nu vor declanșa procedurile de ieșire din UE în 2016, ceea ce a provocat o reacție de iritare printre liderii europeni.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)