Zeci de percheziții în dosarul crimei din Piața Constituției

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Oamenii legii au descins la 21 de adrese din București, în zona șoselei Petricani – Lacul Tei. Acțiunea are legătură cu scandalul provocat de două grupări de interlopi în Piața Constituției din București, duminică noapte. Atunci, unul dintre interlopi a murit, iar unul este la spital în stare gravă.

„În dimineaţa zilei de 04 octombrie 2019, în baza autorizaţiilor emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, au fost puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza Municipiului Bucureşti.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei”, a transmis Parchetul București.

La percheziții participă numeroși polițiști, iar la audieri urmează să fie aduse 20 de persoane.

Cele două grupuri s-au bătut cu bâte și săbii. De asemenea, a fost găsit de polițiști și un pistol neletal. Polițiștii au spus că au intervenit în decurs de câteva minute după declanșarea violențelor.

„Brigada de Poliție rutieră are o patrulă post fix în Piața Constituției pentru a nu se mai face curse de mașini acolo. (…). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în fața Palatului Parlamentului pentru că e lumină și pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce știu eu, e că ei au făcut trafic de persoane și au trimis în Germania de data asta și nu s-au înțeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, potrivit Hotnews.ro.

Luni, Ministerul de Interne a anunțat că a format o comisie de specialiști ai Corpului de Control şi ai structurilor de control din Poliție și Jandarmerie pentru a verifica modul de gestionare a ordinii și siguranței publice în Piața Constituției din Capitală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.