Zeci de oameni s-au strâns în fața unei biserici pentru a lua agheasmă

FOTO: Focuspress.ro
FOTO: Focuspress.ro

Într-o perioadă în care România, potrivit experiților din domeniul sanitar, se pregătește de vârful epidemiei de coronavirus, preotul Salomia Andrei de la Biserica „Buna Vestire” din centrul orașului Năvodari a primit credincioși în apropierea lăcașului pe care îl slujește pentru a le împărți agheasmă, potrivit focuspress.ro.

Preotul le-ar fi spus polițiștilor că „a uitat” ușile bisericii deschise, iar când oamenii s-au adunat, nu i-a putut refuza.

„Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei”, a declarat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, contactat de Focus Press.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.199 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 153 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 471 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.424 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.071.873 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.