„Zeci de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus vor fi disponibile la începutul anului 2021”

anthony fauci
Anthony Fauci. Foto: Captură YouTube / Reuters

Într-un interviu oferit agenției de presă Reuters, Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat că se așteaptă ca la începutul anului 2021 să existe zeci de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului.

Anthony Fauci a mai afirmat că până la sfâșitul anului 2021 ar putea fi disponibile un miliard de doze.

Deoarece sunt atât de multe vaccinuri în cercetare în acest moment, Fauci a declarat că e posibil ca până la sfârșitul anului să știm că cel puțin un vaccin este sigur și eficient.

„Sper, și simt că este posibil, că până când vom ajunge în 2021 și vom începe un nou ciclu vom avea pandemia sub control”, a mai declarat directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Statele Unite ale Americii oferă finanțare în valoare de miliarde de dolari mai multor companii care încearcă să creeze un vaccin eficient împotriva pandemiei de coronavirus. Printre aceste companii se numără Johnson & Johnson, Moderna Inc, Pfizer Inc, Novavax Inc, Sanofi SA sau AstraZeneca.

De la izbucnirea pandemiei la finalul anului trecut, în China, pe Glob s-au înregistrat aproape 19 milioane de infecții cu noul coronavirus, botezat SARS-CoV-2.

În ceea ce privește numărul deceselor, acesta a depășit 700.000.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.