Zeci de jafuri la Parlamentul European. Birourile au fost sparte în timpul stării de urgență

Foto: Pixabay

Cel puțin 50 de europarlamentari au rămas fără calculatoare, tablete sau alte obiecte, după ce birourile Parlamentului European au fost sparte de hoți în timpul restricțiilor impuse de criza COVID-19.

Hoții au profitat de faptul că aproape toate clădirile de la Bruxelles erau goale și au răsfoit printre hârtii, spărgând și multe fișete, unde aleșii europeni își țineau unele bunuri de valoare.

Europarlamentarul german Nico Semsrott, care a rămas fără două laptopuri, a spus că Directoratul General pentru Securitate al Parlamentului European n-a avut nicio reacție.

”Este un scandal uriaș. Nu știu de ce toată lumea tace din gură”, a spus el pentru Politico.

”Suntem siguri că hoții au scotocit peste tot”, a mai spus Semsrott, care a adăugat că are informații că ”între 40 și 100 de europarlamentari” au fost călcați de răufăcători.

Germanul a mai precizat că serviciul de securitate al Parlamentului European nu i-a anunțat despre prodiucerea furturilor.

În luna martie, președintele Parlamentului European David Sassoli a introdus măsuri stricte pentru vizitatorii externi și i-a încurajat pe europarlamentari să lucreze mai mult de acasă, pentru a opri răspândirea virusului.

Parlamentul European a fost în mare parte gol până în luna mai. În cazul spargerilor are loc o anchetă a poliției belgiene.