Zeci de copii și bătrâni din centre sociale au fost tratați cu droguri

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

O echipă de polițiști, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au început o anchetă după ce mai multor copii cu dizabilități și bătrâni instituționalizați în trei centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj le-ar fi fost administrate, fără rețetă și fără recomandarea medicilor specialiști, medicamente care conțin substanțe psihotrope, potrivit Gorjeanul.ro.

Reprezentanții DIICOT au confirmat, pentru Gorjeanul, că este o anchetă în derulare în acest caz. „Este in rem, pentru trafic de droguri de risc”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Sesizarea ar fi fost făcută la Poliție în februarie 2017, de către fosta conducere a DGASPC Gorj.

„Ca urmare a unei acțiuni a auditului intern al Direcției de verificare a respectării procedurii privind administrarea de medicamente beneficiarilor, precum și activitatea personalului medical din trei servicii sociale subordonate DGASPC Gorj, respectiv Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, Complexul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Bîlteni și Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, fosta conducere a DGASPC Gorj a făcut o sesizare către IPJ Gorj, la data de 14 februarie 2017.

Sesizarea vizează aspecte petrecute în anul 2016. Mi s-au solicitat și mie anumite documente în anul 2018, pe care le-am pus la dispoziția organelor de cercetare.

Este normal să se facă astfel de verificări, având în vedere că în anumite servicii sociale se folosesc medicamente cu conținut stupefiant sau psihotrop, date fiind diagnosticele beneficiarilor acestor servicii”, a precizat Laurențiu Claudiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Potrivit unor surse, personalul medical le administra așa zișilor beneficiari o astfel de medicație pentru a-i liniști, scrie Gorj Domino.

FOTO: truthseeker08/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.