Zeci de accidente cu trotinete electrice în Iași

FOTO: icsilviu/Pixabay.com
FOTO: icsilviu/Pixabay.com

În primele cinci luni ale anului, în Iași, au fost 32 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Iași, citatați de Ziaruldeiasi.ro, în urma acestor accidente 31 de persoane au fost rănite ușor, iar una a ajuns la spital în stare gravă.

„În ultima perioadă de timp, se constată un trend ascendent în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducători de biciclete şi trotinete electrice. Motiv pentru care, zilnic, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iasi – Biroul Rutier desfăşoară activităţi specifice pentru creşterea gradului de disciplina rutieră în rândul acestei categorii de participanti la trafic”, a declarat pentru Ziarul de Iași comisarul șef Adrian Ciopraga, şeful Biroului Rutier Iaşi, pentru ziaruldeiasi.ro.

Cei care conduc trotinetele electrice trebuie să aibă minim 14 ani, iar cei sub această vârstă trebuie să circule doar în locuri special amenajate, precum parcuri sau proprietăți private. Pe drumuri publice deplasarea se va face doar însoțiți de adulți.

De asemenea, dacă există o pistă de biciclete, trotinetele vor merge doar pe acestea. În lipsa acestora, sunt obligate să circule doar pe drumuri unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri pe oră.