Zece sfaturi practice pentru o bucătărie ideală

Zece sfaturi pentru o bucătărie ideală (staer.ro)
Zece sfaturi pentru o bucătărie ideală (staer.ro)

Dacă visați la bucătăria perfectă, acest articol vă poate ajuta. Vă invităm să parcurgeți cei zece pași către o bucătărie modernă, indiferent de spațiul de care dispuneți.

1. Plănuiește

Când vine vorba de bucătărie, funcționalitatea este extrem de importantă. Astfel, indiferent de forma camerei, trebuie găsite locuri bune pentru chiuvetă, frigider și spațiul de gătit.

2. Nu uitați de spațiile de depozitare

Folosiți fiecare spațiu disponibil. Nu ezitați să montați rafturi și dulapuri suspendate. Accesul la lucrurile pe care le utilizați cel mai des trebuie să fie foarte ușor.

Cei de la Staer au găsit mai multe soluții de a organiza o bucătărie modernă, astfel că vă puteți inspira alegerile în mobilarea bucătăriei voastre.

3. Lumina

Spre deosebire de alte camere din casă, lumina din tavan este insuficientă în bucătării. Dacă vreți să nu aveți aceste probleme, o fereastră ar fi de mare ajutor. Puteți opta și pentru spoturile de lumină.

4. Întrerupătoarele

Aveți grijă ca aparatele electronice pe care le folosiți în bucătărie să aibă suficiente surse de energie electrică. Din nou, vă recomandăm să plănuiți distribuția lor din timp.

5. Spațiul și suprafețele

Aveți nevoie de un banc de lucru, iar acesta trebuie să fie cât mai mare. Suprafața trebuie să fie dintr-un material rezistent și care nu se zgârie ușor.

6. Nu refolosiți electrocasnicele

Nu refolosiți aparatele electrocasnice din bucătăria veche. Chiar dacă sunt încă bune, încercați să alegeți aparate care consumă mai puțin și sunt mai prietenoase cu mediul. Nu trebuie să optați pentru cea mai scumpă versiune a electrocasnicelor, ci pentru una de încredere.

7. Siguranța e pe primul loc

Potrivit Reader’s Digest, bucătăria trebuie să fie prietenoasă cu toată familia. Colțurile meselor ar trebui să fie rotunjite, iar podeaua să nu fie alunecoasă.

Masa și scaunele de bucătărie sunt printre cele mai importante achiziții pe care le veți face, iar aici găsiți câteva dintre recomandările noastre.

8. Aerisirea

O hotă este indispensabilă oricărei bucătării. Există modele noi, foarte puternice și silențioase, care vă pot face viața foarte ușoară în bucătărie.

9. Gunoiul

Nu uitați de gunoi. Trebuie să aveți un tomberon. Puteți opta pentru ascunderea acestuia într-un sertar al dulapului sau să îl țineți la vedere, într-un container ermetic.

10. Podeaua

E nevoie de o suprafață care să nu devină alunecoasă. De exemplu, piatra naturală dură este o alegere perfectă. Lemnul se va toci în timp în zonele cele mai frecvent vizitate, cum ar fi frigiderul sau chiuveta.