Imagini rare cu animal sălbatic bizar. Cum a apărut „zebra” cu dungi doar pe picioare

zebră kenya
Foto: www.sheldrickwildlifetrust.org

O zebră din Parcul Național Chyulu Hills din Kenya a fost observată recent având alături de ea un pui cu un aspect foarte bizar. Deși puiul avea dungi, ele nu îi acopereau decât o parte din corp, în special picioarele, relatează CNN.

Puiul a fost examinat de îngrijitorii de la Sheldrick Wildlife Trust, o organizație pentru salvarea animalelor, iar aceștia au descoperit că nu era vorba despre o zebră, ci despre un hibrid obținut prin împerecherea unei zebre cu un măgar.

„Când lucrezi cu animale sălbatice, înveți să te aștepți la situații neprevăzute”, a anunțat organizația într-un comunicat de presă.

Potrivit grupului, zebra femelă s-a rătăcit și a ieșit din Parcul Național Tsavo din Kenya, ajungând într-un sat unde s-a integrat într-o turmă de vaci a localnicilor. Ulterior, organizația pentru salvarea animalelor a preluat-o și a transferat-o în Parcul Național Chyulu.

Deoarece gestația durează 12 luni la zebre, echipa de specialiști în faună sălbatică și-a dat seama cum s-a petrecut totul. Conform comunicatului de presă, în timp ce zebra a trăit alături de turma de vaci din sat, ea s-a împerecheat cu un măgar.

„Puiul combină trupul robust al tatălui măgar și picioarele dungate ale mamei zebră, rezultând o creatură extraordinară. Deși puiul va duce o viață normală, astfel de hibrizi sunt sterili, ceea ce înseamnă că nu vor reuși să se reproducă odată ce vor ajunge la maturitate”, au mai explicat cei de la Sheldrick Wildlife Trust.

Astfel de hibrizi sunt asemănători catârilor, rezultați prin împerecherea dintre un mascul măgar și o femelă cal. Catârii sunt și ei sterili și nu se pot reproduce.

zebră kenya
Foto: www.sheldrickwildlifetrust.org
zebră kenya
Foto: www.sheldrickwildlifetrust.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.