Zboruri directe România – Canada. Tot ce trebuie să știi despre călătoria de 10 ore

Air Canada Bucharest Toronto Montreal flights
Zboruri directe Romania Canada. Foto: Pixabay

După ce canadienii au ridicat vizele pentru români, compania aeriană Air Canada va opera zborurile directe pe Aeroportul Henri Coandă cu aeronave Boeing 767.

Primele zboruri Air Canada de pe cel mai mare aeroport din România către Canada vor fi către Montreal și Toronto. Prima cursă către Montreal este programată în 8 iunie, în timp ce primul avion Air Canada spre Toronto decolează de pe ”Henri Coandă” în 10 iunie.

Cel mai ieftin bilet de avion dus-întors spre Canada costă 600 de dolari americani – aproximativ 2.400 de lei.

Durata voiajului este de 10 ore.

Zboruri directe România – Canada

Românii care vor să călătorească în Canada fără viză trebuie să solicite Autorizaţia Electronică de Călătorie (eTA) numai în baza unui paşaport simplu electronic, cu date biometrice, începând cu 5 iunie anul curent, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, paşapoartele simple temporare şi paşapoartele simple care nu conţin date biometrice (din penultima generaţie, eliberate până la începutul anului 2010, cu termen de valabilitate de 10 ani) nu vor mai fi acceptate în vederea eliberării eTA, informează MAE.

”Permisul de studii sau de muncă obţinut începând cu data de 1 decembrie 2017, în baza unui paşaport simplu temporar sau simplu nebiometric, rămâne valabil, însă autorizaţia eTA eliberată împreună cu acest permis îşi încetează valabilitatea”, a mai precizat MAE.

În Canada trăiesc aproape 250.000 de români, numărul lor crescând peste medie în acest an, când statul nord-american a eliminat vizele pentru cetățenii țării noastre.

Conform datelor din 2016, în Canada locuiesc 7.540.830 de persoane născute în străinătate și sosite prin procesul de imigrație, reprezentând peste o cincime din totalul populației canadiene (21,9%).

https://greatnews.ro/ce-salarii-sunt-in-canada-secretele-emigrarii/