NASA a publicat o imagine cu zăpada din deșertul Sahara văzută din satelit

deșert sahara harta
Deșertul Sahara. Foto: Luca Galuzzi / Wikimedia Commons

Zăpada în deșertul Sahara este extrem de rară. Totuși, pe 19 decembrie 2016 a nins în orașul algerian Ain Sefra, aflat la marginea deșertului Sahara, numit uneori și „poarta de intrare în deșert”.

În Ain Sefra, oraș situat între Munții Atlas și limita de nord a deșertului Sahara, locuiesc aproximativ 35.000 de oameni.

Ultima oară a nins în Ain Sefra în februarie 1979.

Acum, NASA a făcut publică o imagine surprinsă de satelitul Landsat 7, în care se vede cum nisipul roșiatic al deșertului este acoperit de un strat alb de zăpadă.

Imaginea a fost realizată la sud-vest de Ain Sefra, în apropiere de granița dintre Maroc și Algeria.

Zăpada a căzut într-o regiune în care temperatura medie pe timp de vară este de 37 de grade Celsius. De obicei, aici cad într-un singur an doar câțiva centimetri de precipitații, ceea ce face ca zăpada de acum câteva zile să fie cu adevărat un eveniment excepțional.

Din păcate, a doua zi toată zăpada s-a topit.

zăpadă deșert sahara imagine satelit nasa
Zăpadă în deșertul Sahara. Foto: earthobservatory.nasa.gov

Imagini cu deșertul acoperit de zăpadă au fost publicate inițial de fotograful Karim Bouchetata, pe pagina sa de Facebook:

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.