Zani, probabil cel mai norocos maidanez din România VIDEO

caine_romania_zani
Zani, maidanezul norocos, cu noua sa familie. Sursa: expressamdstar.com

Un bărbat care lucrează într-o bază militară din Marea Britanie şi-a dorit atât de mult să adopte un câine părăsit din România încât a plătit fără să clipească 800 de lire (circa 900 de euro), pentru a transporta animalul din România în Anglia.

Dave Love, angajat în departamentul tehnic al bazei militare, a călătorit în România alături de soţie şi prieteni. Grupul a petrecut o săptămână întreagă în ţara noastră. Aflaţi în vizită la Zărneşti, Dava şi soţia sa Kate s-au îndrăgostit rapid de un maidanez. I-au spus „Zani”, după numele localităţii în care l-au găsit.

Animalul se târa pe sub o dubă abandonată, era înfometat şi părea dezhidratat. Pentru a-l transporta la hotel, Dave a trebuit să îi strecoare şoferului de maxi taxi o mică „atenţie” în buzunar.

Câinele a fost dus imediat la un veterinar, unde a fost operat, deparazitat şi vaccinat. Fără operaţie, animalul, pe atunci în vârstă de doar 6 săptămâni, ar fi murit cu siguranţă, din cauza unei infecţii la coadă. Apoi, au aranjat ca animalul să le fie trimis la locuinţa lor din Straffordshire.

Zani a ajuns acasă la cei doi duminică, iar Dave şi Kate spun că a fost una dintre cele mai inteligente cheluieli din viaţa lor. „Nu puteam să îl lăsăm să moară. În mod surprinzător, am găsit o firmă care se ocupă cu transportul acestor câini din România în Marea Britanie”, a spus Dave într-un interviu pentru expressandstar.com.

Dave şi Kate au mai adoptat un animal abandonat. În urmă cu şase ani, ei au dat peste un iepure rănit şi nu s-au îndurat să îl ignore.