Wozniacki, învinsă la Indian Wells. Cale tot mai luminoasă spre titlu pentru Simona Halep

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open 2018
Caroline Wozniacki . Foto: Wikimedia Commons

Daneza Caroline Wozniacki, singura jucătoare care a învins-o în acest an, pe teren, pe Simona Halep, a fost eliminată în optimile de finală de la Indian Wells de către rusoaica Daria Kasatkina.

După ce a trecut cu multă dificultate, în meciul precedent, de bielorusa Aliaksandra Sasnovich, daneza de pe locul 2 în clasamentul mondial a cedat în două seturi, scor 4-6, 5-7, în fața rusoaicei Daria Kasatkina, cap de serie 20 la Indian Wells.

Wozniacki, care i-a provocat singura înfrângere Simonei în 2018, în finala dramatică de la Australian Open, nu a găsit soluții împotriva bătăioasei Kasatkina.

”A fost mai deșteaptă decât mine astăzi. Cel puțin am încercat să îmi fac jocul. Problema a fost că nu am putut să execut planul”, a recunoscut sportiva în vârstă de 27 de ani din Danemarca.

În urma acestei înfrângeri, Simona Halep va crește substanțial diferența de puncte în ierarhia WTA. În acest moment, românca are 8290 de puncte, în timp ce daneza se situează la 7335. În cazul în care liderul mondial câștigă trofeul în California, va acumula 8900 de puncte WTA.

Mai mult, și următoarele trei jucătoare din ierarhia mondială vor pierde puncte față de constănțeancă, toate fiind deja eliminate din competiție. Liderul mondial își va păstra locul în fruntea clasamentului WTA indiferent de ce se va întâmpla la Miami, următorul turneu major din circuit.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală, după victoria cu Qian Wang (China), scor 7-5, 6-1, și se va duela, pentru un loc în semifinale, cu croata Petra Martici.

Programul complet al sferturilor de finală de la Indian Wells

Simona Halep (România, 1) – Petra Martici (Croația)
Naomi Osaka (Japonia) – Karolina Pliskova (Cehia, 5)
Venus Williams (SUA, 8) – Carla Suarez Navarro (Spania, 27)
Angelique Kerber (Germania, 10) – Daria Kasatkina (Rusia, 20)

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.