Windows 10 NU mai este gratuit. Cât trebuie să plătească cei care vor upgrade

windows 10 upgrade
Cea mai mare noutate a Windows 10 este Cortana, asistentul virtual

Vineri, 29 iulie, a fost ultima zi în care sistemul de operare Windows 10 a putut fi descărcat în mod gratuit de către utilizatori. Versiunea ”home edition” costă de sâmbătă, 30 iulie, 120 de dolari, în timp ce ”professional edition” costă 200 de dolari.

Upgradeul este posibil pe toate PC-urile și tabletele cu Windows 7 sau versiuni mai noi ale sistemului de operare.

Windows 10 oferă acces la Cortana, asistentul virtual de la Microsoft. Este primul sistem de operare major care vine cu această noutate. Asistentul virtual ar trebui să fie capabil să găsească restaurante și să creeze evenimente în calendar. De asemenea, se poate conecta cu aplicația Cortana de pe orice smartphone.

Upgradeul, recomandat doar celor care au computere relativ noi

Sistemul este gândit pentru a arăta la fel pe laptopuri, telefoane și tablete și propune și un nou browser, numit Edge. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că Windows 10 este mult mai ușor de folosit față de Windows 8, de pildă (acest din urmă sistem a fost intens criticat pentru slabele sale performanțe).

Pe Windows 10 reapare și meniul de Start, care lipsește de pe precedentul sistem de operare de la Windows. Un analist al firmei Gartner, Annette Jump, spune pentru BBC că sunt destule argumente pro și contra Windows 10. Un motiv în favoarea upgradeului este îmbunătățirea securității, însă Jump spune că, cel puțin pentru utilizatorii cu computere mai vechi de trei ani, beneficiile vor fi ”invizibile”.

”Dacă ai un PC vechi – mai vechi de trei ani – este foarte posibil să nu te poți bucura de niciuna dintre noile opțiuni [ale Windows 10]”, a spus aceasta.

Cu trucuri murdare sau fără, Windows 10 a ajuns pe 300 de milioane de dispozitive

Încă din primăvara acestui an, când a început o campanie violentă de promovare a Windows 10, Microsoft a fost acuzată de tot felul ”trucuri murdare” pentru a încuraja upgradeul. În mai, de exemplu, Microsoft a schimbat pop-up-ul prin care încuraja utilizatorii să facă upgrade, iar, atunci când cineva apăsa X-ul pentru a închide căsuța, upgradeul nu era respins, ci programat pentru mai târziu.

O femeie din California a dat în judecată compania și chiar a avut câștig de cauză, după ce s-a dovedit că upgradeul la Windows 10 i-a făcut computerul inutilizabil.

Până acum, Windows 10 a fost instalat pe 300 de milioane de dispozitive din întreaga lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Călătorie istorică. Avionul care a zburat în jurul lumii doar cu energie de la Soare

Cel mai mare site de torrente din lume a fost închis

https://greatnews.ro/yahoo-s-vandut-unei-companii-de-telefonie-mobila/

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.