Wimbledon 2018: Șansă uriașă pentru Simona Halep. Prima sa urmăritoare a fost eliminată

Simona Halep o întâlnește, în această după-amiază, pe chinezoaica Saisai Zheng, în turul doi de la Wimbledon 2018. Românca de pe primul loc în lume se poate îndepărta și mai mult de daneza Caroline Wozniacki, care a fost învinsă suprirnzător, ieri, de rusoaica Ekaterina Makarova.

Daneza Wozniacki, numărul 2 în ierarhia WTA, va pierde 170 de puncte în urma eșecului de pe iarba londoneză: 4-6, 6-1, 5-7, cu rusoaica Makarova.

Wozniacki nu este singura mare favorită de la Wimbledon 2018 care părăsește competiția prematur. Sloane Stephens (cap de serie 4), finalista de la Roland Garros, a pierdut în primul tur, la fel ca Elina Svitolina (5) și Caroline Garcia (6).

Și Petra Kvitova, o specialistă a turneului de Grand Slam de pe iarbă, pe care l-a câștigat de două ori, a plecat deja acasă. Rămâne, însă, în cursă Garbine Muguruza, deținătoarea titlului, care, însă, nu are nicio șansă să o depășească pe Simona Halep în clasament după acest turneu.

Românca în vârstă de 26 de ani își va păstra poziția indiferent de ce se întâmplă în următoarele zile la Wimbledon 2018.

Simona Halep are un culoar foarte favorabil în acest an la All Egland Club. În ”optimi” românca ar putea să o întâlnească fie pe britanica Johanna Konta, care a eliminat-o anul trecut în ”sferturi”, fie pe belgianca Elise Mertens, în timp ce în meciul decisiv pentru semifinale ar putea să încrucișeze racheta cu letona Jelena Ostapenko sau cu australianca Daria Gavrilova.

În semifinale, dacă va ajunge acolo, Simona Halep ar putea da peste Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Daria Kasatkina sau Belinda Bencic.

Wimbledon 2018: Mihaela Buzărnescu, prima româncă în turul 3

Mihaela Buzărnescu a câștigat fără emoții duelul de ieri cu tânăra britanica Katie Swan, scor 6-0, 6-3, însă viitoarea sa adversară este de cu totul alt calibru: Karolina Pliskova, din Cehia, cap de serie 7.

Românca în vârstă de 29 de ani, care până în acest an nu jucase niciodată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, va încerca să mai dea o lovitură pe o mare scenă a tenisului mondial, după ce, la Roland Garros, a eliminat-o pe ucraineanca Svitolina.

Turul 3 de la Wimbledon este un teritoriu nou și pentru Pliskova, care a învins-o pe bielorusa Victoria Azarenka și a pus capăt unei serii de cinci eliminări consecutive în turul doi la acest turneu.