WhatsApp poate fi blocată printr-un mesaj primit în grup. Ce trebuie să faci

FOTO: antonbe/Pixabay.com
FOTO: antonbe/Pixabay.com

Specialiștii de la Check Point Research au descoperit o vulnerabilitate în aplicația de mesagerie WhatsApp. Prin această breșă, un atacator ar putea bloca grupurile din aplicație folosindu-se de un singur mesaj.

Pentru a rezolva această situație, utilizatorii trebuie să dezinstalezeze aplicația și să o instaleze din nou, apoi să șteargă grupul care conține mesajul, potrivit sfaturilor de la Check Point Research.

Din fericire, cei care au permis actualizarea aplicației nu au această problemă. De asemenea, mai trebuie precizat și că reprezentanții WhatsApp au găsit rezolvat această problemă și nu mai există la noile versiuni.

Cei de la Check Point Research au descoperit această problemă după ce au inspectat comunicațiile dintre aplicația de smartphone sau tabletă și cea de web, pentru desktop-uri. Pentru a crea blocajul, atacatorul trebuie să fie membru al grupului respectiv.

În ceea ce privește securitatea aplicației, reprezentanții WhatsApp au anunțat la începutul lunii că serviciul lor nu va mai funcționa pe mai multe modele de smartphone-uri. Este vorba despre telefoane care funcționează cu sisteme de operare mai vechi.

Cei de la WhatsApp spun că această măsură a fost luată pentru a fi asigurată mai bine securitatea utilizatorilor săi. Vor fi afectate smartphone-uri care funcționează cu sistemul de operare Android mai vechi decât versiunea 2.3.3, cunoscută sub numele de Gingerbread.

WhatsApp va fi indisponibil pe Android Cupcake, Android Donut, Android Eclair și Android Froyo. Soluția ar fi să verificați versiunea sistemului de operare a telefonului cu Android și să o actualizați la una superioară.

Probleme cu WhatsApp vor fi și pentru iPhone-urile care funcționează cu sistemele de operare iOS 8 și cele anterioare acestuia. Această versiune a fost lansată de Apple în 2014. Mai exact, toți cei care au iPhone 6 sau un model mai nou, nu va avea probleme cu această schimbare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.