WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de smartphone-uri

Reprezetanții aplicației WhatsApp au anunțat că serviciul lor nu va mai funcționa pe mai multe modele de smartphone-uri. Este vorba despre telefoane care funcționează cu sisteme de operare mai vechi.

Potrivit independent.co.uk, ar putea fi afectate câteva milioane de telefoane.

Cei de la WhatsApp spun că această măsură a fost luată pentru a fi asigurată mai bine securitatea utilizatorilor săi. Vor fi afectate smartphone-uri care funcționează cu sistemul de operare Android mai vechi decât versiunea 2.3.3, cunoscută sub numele de Gingerbread.

WhatsApp va fi indisponibil pe Android Cupcake, Android Donut, Android Eclair și Android Froyo. Soluția ar fi să verificați versiunea sistemului de operare a telefonului cu Android și să o actualizați la una superioară.

Puteți verifica ce telefoane au fost lansate cu versiunile de sisteme de operate vizate de WhatsApp – aici. Însă, mare atenție, e vorba de versiunea pe care smartphone-ul a avut-o în momentul lansării. Majoritatea acestor terminale au avut parte de update-uri la versiuni superioare.

Probleme cu WhatsApp vor fi și pentru iPhone-urile care funcționează cu sistemele de operare iOS 8 și cele anterioare acestuia. Această versiune a fost lansată de Apple în 2014. Mai exact, toți cei care au iPhone 6 sau un model mai nou, nu va avea probleme cu această schimbare.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dumneavoastră”, transmit reprezentanții WhatsApp într-o postare pe blog.

Vor fi probleme cu folosirea WhatsApp și pe telefoanele care funcționează cu sistemul de operare de mobil Windows Phone 8.1.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.