A erupt vulcanul Etna. S-au înregistrat 130 de cutremure | VIDEO

vulcanul etna a erupt
Foto: Captură YouTube

Vulcanul Etna din Sicilia, Italia, a erupt luni, 24 decembrie, relatează BBC. Erupția a fost însoțită de zeci de cutremure.

Autoritățile au anunțat că s-au înregistrat peste 130 de cutremure cu o magnitudine de până la 4,3 grade.

Observatorul de pe Muntele Etna a anunțat că lava se scurge dintr-o nouă fractură apărută în apropierea craterului din sud-est.

Cenușa vulcanică a acoperit satele din apropiere, iar zborurile de pe aeroportul Catania au fost suspendate temporar.

Un videoclip filmat la altitudinea de 2.500 de metri (Etna are 3.350 de metri) a arătat cum cenușa se răspândea foarte repede. Oamenilor de pe munte li s-a spus să fugă repede de acolo.

Deși Etna este un vulcan care erupe frecvent, specialiștii de la institutul italian de vulcanologie au spus în luna august că vulcanul crește mai repede acum decât în anii anteriori.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.