Vremea. Un val de aer siberian lovește România

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Meteorologii au emis, joi dimineață, mai multe atenționări nowcasting cod galben de ceață densă, valabile în nouă județe din Muntenia și Transilvania.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 11:00, în localităţi din zona judeţelor Mehedinţi, Olt şi Dolj se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, ceaţa va persista, până la ora 10:00, în localităţi din judeţul Timiş şi Caraş-Severin, iar până la ora 9:00 în Argeş, Dâmboviţa, Mureş şi Hunedoara.

Meteorologii anunță că în următoarea perioadă, până duminică, vremea se va răci. În timpul nopților temperaturile vor fi negative, iar la munte ar putea fi ger la înălțimi de peste 1.000 de metri.

Joi, în Moldova vor fi maxime de 7 grade Celsius în Moldova, 13 în Crișana, 12 în Transilvania, 9 în Dobrogea, 14 în Banat, 11 în Maramureș, 15 în Oltenia și 12 în Muntenia.

Vineri, meteorologii anunță lapoviță în Moldova și Dobrogea, iar temperaturile vor scădea simțitor. Vor fi maxime de 4 grade Celsius în Moldova, 9 în Maramureș, 12 în Crișana, 10 în Transilvania, 12 în Banat, 9 în Oltenia, 7 în Muntenia și 4 în Dobrogea.

Vremea nu se încălzește nici săptămâna viitoare. Potrivit meteorologilor, un val de aer siberian vine peste România și e posibil să apară și primele ninsori. Temperaturile ar putea scădea până la pragul înghețului chiar și în timpul zilei.

„Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane”, a precizat meteorologul Alina Şerban, într-o intervenţie la RTV.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.