Vremea se schimbă radical

Foto: rihaij / pixabay.com
Foto: rihaij / pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea va trece de la o extremă la alta. După zilele geroase urmează o perioadă cu temperaturi de primăvară. Potrivit specialiștilor, se anunță temperaturi mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă. De joi, 21 ianuarie, termometrele vor înregistra în sud și vest și 12 grade Celsius.

Vremea va deveni deosebit de caldă în sudul și în vestul țării, unde se vor înregistra până la 12 grade Celsius. Cerul va fi variabil și doar prin regiunile nord-vestice vor fi condiții pentru ploi slabe.

Vântul va sufla însă cu 80 km/h în nordul Carpaților Orientali și cu viteze ceva mai reduse în regiunile vestice.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă din ianuarie: la amiază vor fi în jur de 10 grade. Anormal de cald va fi și în zilele următoare: termometrele vor indica până la 13 grade Celsius. Soarele își va face simțită prezența până la sfârșitul săptămânii, când norii se vor strânge deasupra orașului și vor aduce ploi temporare.

Potrivit meteorologilor Administrației naționale de Meteorologie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile din România, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a teritoriului.

De asemenea, până pe 1 februarie, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile din Vestul țării, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente acestora, în timp ce în rest vor fi apropiate de cele normale pentru perioada respectivă.

Și la începutul lunii februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai crescute decât cele normale pentru această perioadă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.