Vremea. Revine frigul, meteorologii anunță lapoviță

vremea pe 15 zile
Foto: _Alicja_ / Pixabay.com

În acest weekend, maximele vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade Celsius. Vântul se va intensifica din când în când în Moldova, Dobrogea și la munte.

În Bucureşti vremea se va încălzi considerabil, iar termometrele vor indica până la 18 grade. Vântul va adia uşor, iar presiunea va scădea spre valori confortabile.

Atmosfera de primăvară blândă va fi prezentă şi la munte în ultimele zile ale acestei săptămâni. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta. Luni, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, trecător va ploua, iar pe creste vor fi şi fulgi de zăpadă.

Însă temperaturile ridicate vor fi doar până marți, când, potrivit meteorologilor, temperaturile scad, temperat negative noaptea, cu probabilitatea de a se transforma ploile în lapoviță și ninsoare, nu numai în zonele de munte.

Potrivit meteorologilor, circulația aerului se menține în continuare foarte rapidă la nivelul continentului european și intervalul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceleași alternanțe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.