Vremea pe două săptămâni. Unde va ploua și unde va fi cel mai frig

toamnă vremea pe două săptămâni
Foto: MabelAmber / pixabay.com

Vremea pe două săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 15 zile.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare dintre regiunile țării:

Vremea pe două săptămâni în BANAT

 

În primele trei zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 25 și 28 de grade. În următoarele două zile se va răci, astfel încât în data de 4 octombrie media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire treptată, până în jurul datei de 10 octombrie, când temperaturile maxime vor atinge în medie 19…20 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori ușor.

Temperaturile minime se vor menține ridicate până în dimineața zilei de 3 octombrie, când media lor va fi de 14…15 grade. Ulterior se va răci, iar cea mai mică medie, de 6 grade, se va atinge în 6 și în 7 octombrie. În intervalul următor se va resimți o ușoară creștere, dar media minimelor termice nu va mai depăși 9 grade.

În primele două zile condițiile de ploaie vor fi reduse, apoi temporar vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în jurul datei de 3 octombrie.

Vremea pe 15 zile în CRIŞANA

 

La sfârșitul lunii septembrie și în primele două zile ale lunii octombrie vremea va fi caldă pentru această dată, iar media temperaturilor maxime se va situa, în general, între 24 și 26 de grade. În următoarele două zile se va răci accentuat, iar între 4 și 6 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie de cel mult 14…15 grade. În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat, iar media valorilor termice maxime va fi între 16 și 18 grade.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 10 și 14 grade, până în data de 3 octombrie, apoi vor scădea, iar media lor va avea variații, în general, între 5 și 8 grade.

Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în jurul datei de 3 octombrie.

Vremea pe două săptămâni în TRANSILVANIA

 

Până în data de 3 octombrie, deși vor avea variații de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menține peste cele specifice perioadei, iar media lor va fi între 22 și 26 de grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel încât în zilele de 5 și de 6 octombrie media maximelor termice nu va mai depăși 13 grade. Din data de 7 octombrie se va încălzi ușor, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori cuprinse între 15 și 17 grade. Media temperaturilor minime se va situa între 8 și 11 grade, până în data de 4 octombrie, apoi, în general, între 3 și 6 grade.

Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi, posibil mai importante cantitativ în zilele de 3 și de 4 octombrie.

Vremea pe 15 zile în MARAMUREŞ

 

În primele 3 zile de prognoză se vor înregistra valori termice mai ridicate decât mediile multianuale, iar media maximelor va fi între 21 și 25 de grade. Până în data de 4 octombrie se va răci cu 10…11 grade, astfel încât, între 4 și 7 octombrie media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 14 grade. O ușoară încălzire a vremii se va resimți din 8 octombrie, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză maximele termice nu vor mai depăși, în medie, 17 grade.

Media temperaturilor minime va fi, în general, între 10 și 12 grade în următoarele trei dimineți, apoi va scădea și va ajunge în jurul a 4 grade, în 6 și în 7 octombrie. Ulterior minimele vor crește ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va avea variații între 5 și 7 grade.

Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi, iar în jurul datei de 3 octombrie pot fi mai importante cantitativ.

Vremea pe două săptămâni în MOLDOVA

 

Până în data de 3 octombrie media maximelor termice se va situa între 23 și 27 de grade, iar a minimelor între 10 și 13 grade, apoi se va răci, astfel încât în jurul datei de 7 octombrie media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 14 grade, iar a minimelor să atingă doar 5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, temperaturile maxime vor avea o medie între 15 și 18 grade, iar minimele între 6 și 8 grade.

Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi, dar mai ales între 2 și 5 octombrie.

Vremea pe 15 zile în DOBROGEA

 

În primele 5 zile de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 23 și 26 de grade și a minimelor între 14 și 17 grade. Ulterior se va răci, iar până la începutul celei de a doua săptămâni media maximelor termice va ajunge la 16 grade, iar a minimelor la 8 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, astfel încât media maximelor va ajunge să se situeze între 17 și 19 grade, iar a minimelor între 9 și 11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 4 și 6 octombrie.

Vremea pe două săptămâni în MUNTENIA

 

În ultima zi a lunii septembrie și în primele 3 zile ale lunii octombrie vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a maximelor de temperatură ce se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Vor urma două-trei zile de răcire accentuată, cu aproximativ 11…12 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel încât în intervalul 7-13 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie între 18 și 20 de grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi destul de asemănătoare. Cele mai mari temperaturi minime vor fi atinse între 30 septembrie și 4 octombrie și se vor situa între 12 și 14 grade, iar cele mai mici în jurul datei de 7 octombrie, când media minimelor termice pe întreaga regiune va fi de 6 grade.

Din 3 octombrie vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai intense în jurul datei de 4 octombrie.

Vremea pe 15 zile în OLTENIA

 

În primele patru zile de prognoză vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 26…28 de grade, apoi se va răci cu până la 10 grade, astfel încât în 5 și în 6 octombrie aceasta va fi de doar 16 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, iar media maximelor termice se va situa între 17 și 20 de grade. Ridicate vor fi și temperaturile minime din primele 4 zile, iar media lor se va situa în jurul valorii de 14 grade, apoi vor scădea, până la 6 grade în dimineața zilei de 7 octombrie.

Între 8 și 13 octombrie se vor înregistra temperaturi minime a căror medie va oscila între 7 și 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 2 octombrie, iar în zilele de 3, 4 și 5 octombrie vor putea fi mai intense.

Vremea pe două săptămâni LA MUNTE

 

Media temperaturilor maxime va avea variații între 18 grade în data de 2 octombrie și 6 grade în 5 și în 6 octombrie, în timp ce a minimelor va oscila între 9 grade în dimineața zilei de 3 octombrie și 0 grade în 6 și în 7 octombrie, dimineața.

Vor fi ploi aproape în fiecare zi, mai intense în zilele de 3 și de 4 octombrie, mai anunță ANM.

Care e diferența între taxa auto, timbrul de mediu și impozitul auto

Foto: MabelAmber / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.