Vremea. Până când va ninge în România

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Meteorologii au emis o alertă de ninsori abundente, viscol, ploi și polei. Avertizarea este valabilă până vineri la prânz. Potrivit meteorologilor, ciclonul care a ajuns acum în România s-a alimentat cu umiditate din Marea Neagră. Cele mai multe precipitații vor fi în est și sud-est.

Precipitaţiile vor fi cu grad de umiditate mai ridicat, astfel că în sud zăpada va fi mai apoasă, iar în Dobrogea vor fi predominant ploi. În Moldova, stratul nou de zăpadă va fi de 20 de cm, iar în Bucureşti până la 10 cm.

După ce acest ciclon se va îndepărta de România, cel mai probabil va reveni altul din nordul Europei. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea din nou, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În săptămâna 14 – 21 ianuarie, în țara noastră temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal. Nivelul de cantități de precipitații va fi normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice și sud-estice, dar și local în nord.

Între 21 și 28 ianuarie valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale ale perioadei.

În săptămâna 28 ianuarie – 4 februarie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în sudul și sud-estul țării și ușor mai coborâte în nord-vestul și nordul teritoriului. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar la nivelul întregii țări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.