Vremea în octombrie: cald și ploi puține

FOTO: PIxabay.com
FOTO: PIxabay.com

Meteorologii ANM au transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, pentru perioada cuprinsă între 2 și 30 octombrie. Vremea se anunță una cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

Săptămâna 2 – 9 octombrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 9 – 16 octombrie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 16 – 23 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

Săptămâna 23 – 30 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va putea fi local excedentar, mai ales în zonele montane și sub montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.