Vremea devine călduroasă. Se vor atinge 34 de grade Celsius

Miercuri, 12 iunie, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar indicele de confort termic – temperatură, umezeală ITU, va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse în zonele de câmpie, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 11 și 23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte, și pe arii restrânse în nord-vestul, nordul și centrul țării, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 25 de litri / mp și izolat 30 – 35 de litri / mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe spații mai mici.

Vremea în București

ANM a actualizat și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul miercuri, 12 iunie, ora 10 – vineri, 14 iunie, ora 23.

Miercuri (12 iunie) vremea va deveni caldă pentru această dată, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi parțial noros, dar probabilitatea pentru pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

Joi (13 iunie) și vineri (14 iunie), vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în cursul după-amiezei de vineri (14 iunie).

În funcție de evoluția vremii, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.