Vremea. Cod roșu de viscol și vânt în 9 județe

Meteorologii au emis avertizări de cod roșu de viscol și vânt în 9 județe. Codul este în vigoare de miercuri seara până joi dimineață. Vor fi viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero.

Este vizată zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

Meterologii au mai anunțat în această dimineață că până pe 6 februarie, ora 10:00, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest. Spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

Meteorologii mai spun că, în zona de munte din nordul și centrul Moldovei, iar de seara și în sudul Moldovei, Dobrogea și în marea parte a Munteniei, va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea. Rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona montană 90 – 100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, cu viteze de peste 55 – 60 km/h.

În București, estimările arată că, de miercuri, de la ora 8:00, până joi, 6 februarie, ora 10:00, vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu pe tot parcursul intervalului, de la valori de 4 – 5 grade, în dimineața zilei de miercuri până în jurul a -2 grade Celsius, în noaptea de miercuri spre joi. De asemenea, vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea predominant ninsoare.

Tot în Capitală, vântul avea intensificări temporare, cu rafale ce vor atinge 55 – 60 km/h, amplificând senzaţia de rece şi viscolind ninsoarea în a doua parte a intervalului.