Vremea. 36 de județe sunt sub cod galben de ninsori și viscol

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol până joi dimineață pentru mai multe județe.

Judeţele afectate de avertizarea cod galben sunt: Maramureş, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sălaj, Cluj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Până pe 6 februarie, ora 10:00, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest. Spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

Meteorologii mai spun că, în zona de munte din nordul și centrul Moldovei, iar de seara și în sudul Moldovei, Dobrogea și în marea parte a Munteniei, va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea. Rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona montană 90 – 100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, cu viteze de peste 55 – 60 km/h.

În București, estimările arată că, de miercuri, de la ora 8:00, până joi, 6 februarie, ora 10:00, vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu pe tot parcursul intervalului, de la valori de 4 – 5 grade, în dimineața zilei de miercuri până în jurul a -2 grade Celsius, în noaptea de miercuri spre joi. De asemenea, vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea predominant ninsoare.

Tot în Capitală, vântul avea intensificări temporare, cu rafale ce vor atinge 55 – 60 km/h, amplificând senzaţia de rece şi viscolind ninsoarea în a doua parte a intervalului.

Sursa: ANM