Vreme rece în următoarele patru săptămâni

Foto: rihaij / pixabay.com
Foto: rihaij / pixabay.com

Meteorologii anunță o vreme cu temperaturi ușor mai coborâte decât cele obișbuite pentru sfârșitul lunii noiembrie și primele aproape două săptămâni din decembrie.

Săptămâna 20 – 27 noiembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum şi în extremitatea de est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie. Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, precum şi în regiunile centrale, dar mai ales zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 4 – 11 decembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 11 – 18 decembrie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.