Vrei mereu rufe parfumate și curate? 5 trucuri care nu dau greș

Sursa foto: pexels.com

Rufe și încălțăminte cu miros placut si fara pete: nu, nu ai nevoie de detergent scumpi sau cine stie ce substante chimice. Exista remedii excelente pe care le poti folosi pentru a spala hainele, acestea ramanand curate si parfumate. Atunci când cumperi pantofi barbati Deichmann, pantofi de dama sau adidasi copii Deichmann, ti se vor recomanda și o serie de produse pentru îngrijirea lor. Acestea sunt foarte bune, însă există și variante – e drept, nu la fel de ușor de făcut și de folosit, dar nici foarte greu – din natură.

Citeste sfaturile de mai jos si descopera cele mai eficiente sfaturi:

Acestea remedii minune pe care le poti folosi pentru a-ti spala hainele vin din bucataria si baia ta. Insa, partea buna este ca aduc si alte avantaje: pe langa mirosul placut, pot elimina si petele, asigura un alb stralucitor si pot ucide germenii in masina de spalat.

Suc de lamaie

Acest suc inalbeste usor si ofera stralucirea rufelor albe. De asemenea, le ofera un miros placut si proaspat. Sucul de lamaie este eficient in eliminarea petelor de rugina.

Pune 220 ml de suc in masina de spalat sau pune-l peste pete si lasa-l timp de cateva ore, apoi spala hainele in mod obisnuit.

Mare atentie, caci sucul de lamaie are efect de albire, de aceea nu este potrivit pentru hainele colorate.

Bicarbonat de sodiu

Aceasta pudra reda stralucirea rufelor. Sarea de sodiu continuta si un component acid reactioneaza si formeaza dioxid de carbon. Iar petele dispar ca prin minune.

Sare

Reziduurile de sapun pe firele tesaturilor provoaca estomparea culorilor. Iar sarea previne acest lucru. Poate chiar sa inlocuiasca balsamul. Pentru acest truc, adauga 1-2 lingurite de sare in masina de spalat.

Apa de gura

Da, ai citit bine! Aceasta ucide bacteriile din masina de spalat, insa alege una pe baza de alcool fara zahar. O jumatate de capat in compartimentul masinii de spalat este suficient.

Apa de gura ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute din masina de spalat, deoarece apar atunci cand germenii si bacteriile se inmultesc mult. Pune 120 ml in tamburul gol si folosetse un ciclu scurt de spalare.

Uleiuri esentiale

Aceste uleiuri esentiale sunt un remediu bun, fara a fi nevoie sa folosesti substante chimice. De asemenea, elimina germenii sau mirosurile neplacute.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi combinatie preferata de uleiuri esentiale( lavanda, lamaie, etc) si sa adaugi cateva picaturi in detergentul obisnuit.

Acesta este un pont foarte util, mai ales daca practici mult sport si trebuie sa iti speli frecvent imbracamintea sport, despre care se stie ca miroase rapid si nu permite spalarea la temperature foarte ridicate.

Aceste remedii casnice sunt foarte eficiente in multe situatii, dar si in cazul rufelor spalate la masina, lasandu-le curate si frumos parfumate. Prin urmare, data viitoare cand speli, aplica unul dintre sfaturi de mai sus si bucura-te de rezultatele pe care le vei descoperi. Si nu uita, aceste remedii sunt mult mai sigure si sanatoase pentru organismul uman, fata de chimicalele din magazine.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.