Vouchere noi pentru unii bugetari: Cine are dreptul să le primească?

Vouchere. Foto: Pixabay

Un grup de parlamentari ai UDMR au depus la Senat un proiect de lege care suplimentează lista de tichete-cadou pe care le pot primi angajații la stat.

Astfel, pe lângă voucherele de vacanță sau celebrele bonuri de masă, se dorește și introducerea tichetelor trusou și junior, care ar putea fi acordate atât în format tipărit, cât și pe cardul de debit.

Tichetele trusou se vor acorda pentru fiecare copil (după naştere sau adopţie), care să fie folosit la plata produselor de îngrijire (de exemplu, păturică, prosop, căciuliţă, şosete, termometru, aspirator nazal, cremă, şampon, scutece, biberon, lapte praf etc.), potrivit proiectului de lege.

Dacă va fi aprobat de Parlament, iar apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis, actul normativ ar putea intra în vigoare în acest an.

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil.

Mai mult, parlamentarii UDMR cred că este nevoie și de introducerea unui voucher junior, care pot fi acordate lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor.

Ajutorul lunar din acest program nu poate depăși 250 de lei, iar un voucher acordat ocazional poate avea valoarea maximă de 700 de lei.

În momentul de faţă, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.