Votcă la robinet. Metoda inedită folosită pentru a trece alcoolul ilegal din Moldova în Ucraina

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Polițiștii ucrainieni au descoperit la granița cu Republica Moldova o conductă prin care era transportat ilegal alcool. Instalația trecea prin pământ.

Potrivit Agora.md, țeava a fost depistată în regiunea localității Cociurgan din Ucraina de angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Odessa. Aceștia au blocat canalul circulației ilegale a alcoolului și au mers până la sursă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în rețeaua care transporta astfel alcoolul ar fi implicați și oameni ai legii.

„În garajul unei case din satul Cociurgan a fost depistată o țeavă de plastic, prin care venea alcoolul din Moldova. Potrivit datelor preliminare, în timpul anchetei au fost găsite patru butoaie de plastic, a câte 250 de litri umplute cu alcool și peste 100 de butoaie goale de plastic cu un volum de 250 de litri”, se arată într-un mesaj al Procuraturii Generale din partea ucraineană.

Autoritățile lucrează la demontarea întregii rețele pe linia de frontieră. Potrivit codului penal al Ucrainei, se fac cercetări pentru infracțiunea de „abuz de putere”.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.