Vot în Senatul SUA: Putin este criminal de război

Senatul SUA
Senatul SUA

Senatorii Statelor Unite au adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care îl condamnă pe președintele rus Vladimir Putin drept criminal de război. Este o demonstrație rară de unitate în Congresul american, care este profund difizat, potrivit Reuters.

Această rezoluție a fost introdusă de senatorul republican Lindsey Graham și a fost susținută de senatorii ambelor partide. De asemenea, încurajează Curtea penală Internațională la Haga și alte state să vizeze armata rusă în orice investigație a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean”, a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs ţinut înaintea votării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.