Vosganian cere anchetă pentru clipul „Copiii referendumului”: „Iz satanic”

FOTO: Captură video Papaya Advertising
FOTO: Captură video Papaya Advertising

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, cere Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție să înceapă o anchetă în cazul clipului în care au fost folosiți copii și care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție.

„În ultima vreme am asistat la folosirea în fel și chip a copiilor pentru a justifica faptele părinților lor protestatari.

A fost organizat protestul copiilor, micuții au fost puși să joace șotron pe chipuri de oameni, au fost făcuți părtași la tot felul de obscenități, ajungându-se până într-acolo încât părinții – ca de pildă șoferul suedez – să aducă mărturia copiilor pentru a se victimiza.

Au fost expuși violențelor, invocându-se mamele cu copii în brațe expuși tunurilor de apă și gazelor lacrimogene, pentru a sensibiliza opinia publică.

Nu s-a scos o vorbă în legătură cu responsabilitatea părinților care trebuie să-și protejeze și să-și educe copiii dincolo de mojicii și agresiuni de tot felul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, într-o postare pe Facebook.

Liderul ALDE mai spune că ancheta trebuie să stabilească dacă părinții copiilor au văzut clipul și au știut la ce sunt expuși cei mici.

„În România exploatarea copiilor prin muncă este interzisă, iar ziua de 12 iunie este Ziua mondială împotriva exploatării copilului prin muncă. În mod similar, ca o adăugire morală și legală, este interzisă exploatarea copilului prin politică. Dar ceea ce vedem în filmul acesta, numit inexplicabil „Copiii referendumului”, le întrece pe toate.

Trebuie folosite toate mijloacele legale pentru a pedepsi pe cei care au folosit copiii în modul acesta de neadmis. Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție trebuie să declanșeze toate procedurile legale în acest sens.

Ar fi interesant de știut dacă părinții au știut la ce le sunt expuși copiii și dacă au fost de acord cu acest lucru. Iar dacă n-au fost, e de aflat cum acceptă ca odraslele lor să fie părtașe ale acestei înscenări cu iz satanic”, a scris Vosganian.

Clipul „Copiii referendumului” a fost lansat de comunitatea Declic și îndeamnă la boicot. Spotul este inspirat de serialul „Povestea slujitoarei”.

https://www.youtube.com/watch?v=4C6f_HGn338

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.